Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PRO STUDIO HISTORIAE NOSTRUM  

VERSENYFELHÍVÁS

 

 

„Csak törpe nép felejthet ős nagyságot” 

 

logo.jpg

A szatmárnémeti Szent István Kör és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium történelmi vetélkedőt hirdet általános- és középiskolás diákok számára 

KORONA ÉS TIARA 

címmel Mátyás király, valamint Bakócz Tamás életéről, tevékenységéről. 555 éve választották királlyá Hunyadi Mátyást, 500 évvel ezelőtt próbálta „meghódítani” Rómát Bakócz Tamás, az egyetlen magyar főpap, akinek komoly esélye volt arra, hogy elnyerje a pápai tiarát. Mivel az erdődi, tehát Szatmár megyei születésű Bakócz pályafutása Mátyás király környezetében kezdett felfelé ívelni, a kettős évforduló alkalmából ugyanazon vetélkedő keretén belül szeretnénk megemlékezni történelmünknek erről a két meghatározó személyiségéről. 

Mindkét korcsoportban háromtagú csapatok jelentkezését várjuk. A csapatok közötti megmérettetésre 2013. április 5-6-án kerül sor Erdődön, illetve Szatmárnémetiben, a Kölcsey Ferenc Főgimná-ziumban, a „Tudj többet, légy jobb!” rendhagyó oktatási hét részeként. A felkészüléshez ajánlott irodalmat INNEN lehet letölteni. Ugyanitt találják az érdeklődő diákok és pedagógusok egy-egy otthoni előkészülést igénylő feladat leírását, melyet majd a vetélkedőn is be kell mutassanak.

A legjobban szereplő csapatokat oklevéllel és könyvjutalommal díjazzuk. Ugyanakkor az első három helyezettek, valamint felkészítő tanáraik visegrádi jutalomkirándulásban részesülnek, melynek során megtekintik majd Mátyás király nyári palotáját, a palota előkertjében található történelmi játszóparkot és érdekes múzeumpedagógiai foglalkozásokon vesznek részt. Értékeljük a kiemelkedő egyéni teljesítményt is.

 

 

 A jelentkezés határideje lejárt!